• Социални медии

Керванът си върви …

    Никога няма да приема за нормална липсата на контрол от страна на изпълнителната власт, който е нейно основно задължение.
    Само преди една седмица осъмнахме с подменена улична маркировка. Задоволството ми бе твърде кратко, тъй като само дни по-късно напречната маркировка изчезна. Това явно не разтревожи никого. Габровци отдавна са приели много неща за даденост и са престанали да се борят. А и какво ли ще се промени? „Кучето си лае – керванът си върви“ е казал народа.
    Аз обаче искам да попитам Общината:

  1. Коя беше фирмата, извършила толкова безотговорно работата, за която е получила съответната сума?
  2. Каква сума й бе заплатена за некачествената работа ( пари от нашите данъци )?
  3. Кой ще оправи отново маркировката или ще остане в този вид? И ако се повтори операцията, за чия сметка ще е?

    Не питам кой е виновен, защото в гр.Габрово ( България ) много отдавна има вина, но няма виновни.
    Явно в Общината работят хора, някои от които не познават дори собствените си наредби. Казвам това, защото след запълване и асфалтирване на кратерите по ул.“Неофит Рилски“, същата заприлича на строителна площадка. Фирмата изпълнител засипа улицата във сипица или както и да се нарича. Няма значение, че вече месец преминаващите не могат да дишат от прах, нито че при дъжд се запълват шахтите. Ако имаше нужният контрол и бяхме нормална държава, фирмата веднага трябваше да почисти отпадъците, ако ли не, да бъде глобена. Така е записано в наредба на Общината. Но не! Ще чакаме отново с нашите пари от данъците, работниците от временната заетост да почистят улицата. Кога ли ще стане това?
    А най-жалкото ( не само в тези случаи ), е че това не прави впечатление на габровци. И се питам: Къде са онези габровци, които са милеели за града си и са се славели с пословичната си пестеливост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.