• Социални медии

Транспортна схема на Габрово

    Новата транспортна схема на Габрово вече е факт. Говори се, че е направена с цел да се улеснят пътниците при използването на обществения транспорт. Хубаво е, че се правят промени и нововъведения, надявам се добре премислени. Хубаво е също, че тази схема може да се променя в зависимост от това какви ще са отзивите и предложенията направени от гражданите. Да видим какви ще са тези отзиви и ще ги има ли въобще. Ето и няколко от новостите. Открити са няколко нови линии:

  • Русевци – Ж.п.гара – МБАЛ „Д-р Тота Венкова” – Технически университет
  • Колелото – Трендафила ( през Автогара Габрово)
  • Колелото – Гачевци
  • Шиваров мост – Русевци – Киевци – Думници – Рязковци – Крушата – Ж.п.гара – Шиваров мост
  • Шиваров мост – Поповци
  • Брънеци- Шиваров мост

    Променени са номерата на някои линии, това е малко объркващо, но се свиква, дано да е за добро. Дългите линии са разделени, като автобусите се движат по целия маршрут само до 9 часа сутринта. Това е за улеснение на отиващите на работа хора. Обаче тези линии ще се движат до 9 часа и тук не виждам никакво улеснение за тези, които ще се връщат от работа или отиват за втора смяна. Линиите ще са разделени на основни и допълнителни, абонаментните карти важат за основните автобусни линии с номера от 1 до 16 и за тролейбусните линии, няма да важат за допълнителните линии или по-точно, за част от допълнителните линии ще важат някои от абонаментните карти. Като цяло цената на картите се повишава.
    Аз лично не ползвам транспорт или това ми се случва много рядко и няма да съм особенно засегнат от промените, но си мисля, че сега поне в началото, тази схема ще е много объркваща за голяма част от хората, ползващи обществения транспорт. Интересно ми е какво мислят хората, които ежедневно ползват този транспорт.

4 коментара

  1. Получава се така, че няколко автобуса се движат един след друг,което според мен е доста неефективно по добре е една по-обиколна линия, може и в по-голям интервал от време и други по-къси в не пиковите часове.

  2. Николай

    Защо правите хората на глупаци с картите?Не са ли всичките линии на една и съща фирма,че да важат само за някои?Или карти за цялата мрежа,или само пенсионерски както е в белите държави.Ако живея на КАТ и работя в “Инструмент“как ще ме насърчите да ви ползувам услугата?Или вас това не ви интересува защото общината дотира и можете да се движите празни.Не виждам социалната ви функция.Вместо това виждам как се източва общината.

  3. Тъкмо преди малко слушам по радиото, че хората се оплаквали от това, че разписанията давани на шофьорите се различавали от тези, които са обявени. Интересно, но какво пък, объркването трябва да е пълно.

  4. Пълна подигравка с хората.В Стара Загора има линии по 50ст ако ти се наложи да сменяш 2 линии стават 1лев или общо 2лева ,а тук в Габрово един от най скъпите градове (и с едни от най ниските заплати)има хора дават по 2лева на посока общо 4лева на излизане.Един такъв пример ми дадоха как една жена хваща автобус от Дядо Дянко който ходи до Механотехникум после до гробищата и се наложило да хваща от техникума друг автобус.Подиграват се с нас Герберите но най лошото е че всички политици крадат като бесни.За никого не гласувам вече

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.