• Социални медии

Габрово се разкрасява!

    Реших и аз да си дам един ден почивка и поради това ми се отдаде възможност да забележа приятните промени, които са започнали в града ни. Покрай моста „Игото“ се извършва реконструкция по един от проектите на Община Габрово „Благоустрояване пространството около мост „Игото““. Там ще трябва да се рехабилитират парапетите, настилката и скулптурите на моста. Ще се изгради художественно осветление на моста и фигурата на Рачо Ковача. Предвижда се и реконструкция на улица „Аврам Гачев“, това е улицата по левия бряг на Янтра, зад къщите по бул.“Брянска“. Ще се изгради детска площадка, пешеходна връзка от улица „Аврам Гачев“ към моста и погледна площадка към реката. Там вече се извършват интензивни работи. Това лично мен много ме радва, случва се, прави се нещо, което трябва да направи града ни по красив.
    Забелязах и още едно място, където се извършва ремонт, това е парка над автогарата, за който парк бях писал тук. Ремонтите също са по проектите на Общината за „Създаване на привлекателна физическа среда на град Габрово чрез интегрирани мерки за градско възстановяване и развитие”, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013. Радостно е да се види, че там ще се възстанови осветлението на алеята през гората, а най-вероятно и на останалите. Ще се реконструират детската площадка и алеите в парка. Както изглежда, от това което видях, се извършва голям ремонт. Това също е много хубаво. Нека все така да се продължава! Надявам се, че започнатото ще бъде завършено успешно и качествено.

7 коментара

  1. И аз забелязах, че са започнали такива ремонти! Това е хубаво и трябва да продължи! Но и повече контрол трябва да има за опазването на вече направеното! За да не стане това, което стана с двата подлеза – в ужасно състояние са! Особено този до Дома на хумора!
    И още нещо: в центъра пак са се появили скитащи кучета! – не трябва да са там!Не може по улиците да се разхождат не само хищни, но и каквито и да било други едри животни! Дори и да не хапят, те замърсяват и разнасят болести!

  2. Прави ми впечатление, че и на други места се правят ремонти. Детската площадка до офиса на „Юникс“, улица зад блоковете пак в този район, пространството около спортната зала. Сигурно има и на други места. Харесва ми работата по тези проекти. Надявам се само, че по-малко ще се краде и средствата ще отиват за материали, заплати и качествена работа.

  3. Харесват ми тези ремонти. Реконструкции се правят и в парковете около театъра. Нека се разкраси града ни, има нужда. Нека стане едно по-хубаво място за живеене.

  4. Krasimir Hristov -BURO

    Само да ви подсетя че Габрово не е само на центъра! В Габрово са и многолюдните квартали Трендафила, Младост, Трендафил-2, Варовника и още доста които от 20 – 30 год. тънат в мизерия! Всички управници от 30 год. назад са НАГЛИ БЕЗСРАМНИЦИ, като основната им цел е ЛИЧНАТА ОБЛАГА!

    • Напълно съм съгласен с Вас, господин Христов. Но ние публикуваме това, което габровци ни изпратят, така че изпратете ни снимки с описание или поне само описание на някой проблем или на проблеми в тези квартали и вашия материал ще бъде публикуван на страниците на сайта от ваше име. За целта използвайте формата за контакт. Благодаря Ви.

  5. Кр. Христов /BURO /

    Не знам кои сте уважаеми SiteAdmin, но слепи ли сте и не виждате ли мизерията в крайните квартали! Какво описание искате от мен, не ви ли е достатъчна думата МИЗЕРИЯ, в която израстнаха дъщерите ми /25 и 30 г. днес/, дано бъдат смели и не допуснат и техните деца да израстнат, където и те! Знам, че пари се отпускат, но не стигат до целта заради общинските крадци!

  6. Г-н Христов, след като сте убеден, че пари се отпускат, но общинските крадци ги присвояват, все пак бихте ли ни информирали кой и откъде отпуска пари, и по какъв начин се крадат, та не стигат за обновяване на крайните квартали ?
    Предварително Ви благодаря за достоверната и точна информация, която ще ни дадете !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.