• Социални медии

Парка над автогарата.

Детска площадка

Една от малкото запазени, въобще в Габрово, детски площадки.

Сигурно всички в Габрово го знаят. Малка горичка с алея, по която ежедневно преминават стотици хора, удобно е от там. Над горичката има открито затревено пространство с няколко пътеки, няколко пейки, „езерце“ и детска площадка. Тя е една от малкото, които са се запазили в това състояние. Не такова обаче е положението с езерото, което сега е празно, леко разбито и започнало да обраства с храсти и дървета.

Езеро

Обраслото и разбито бившо езеро.

Тревните площи явно се поддържат по-добре от гората, която е обрасла с храсти, а къпината ще превземе скоро всичко, което не са успели храстите. Не мога обаче да си обясня едно нещо, на хората не им прави впечатление ли, така ли им харесва, да минават през място осеяно с пластмасови шишета, опаковки и всевъзможни други боклуци, че ги хвърлят навсякъде, там от където минават, навярно всеки ден!

Боклуци

Едно място, което традиционно е затрупано с боклуци.

Ето как изглежда една част от този парк. Изглежда, че там няма кой да почиства, защото пясъка, ръсен през зимата, още си стои по алеята, боклуците никой не ги събира, никой не изрязва тръните и къпината. В този парк има и една къщичка с няколко помещения, която не съм сигурен чия собственост е, но по инвентара, който видях там, предполагам, че е на хората отговарящи за чистотата. Реалността в и около нея обаче няма нищо общо с чистотата. Боклуци има разхвърляни в двора на тази къща, в помещенията е някакво подобие на сметище,

Към къщата

Пътеката към къщата.

а едното от помещенията си е направо тоалетна, от която миризмата се усещаше от десетина метра дори сега, когато правих снимките и времето се беше затоплило леко. А лятото, когато ще е наистина топло, какво ли ще е? Ще видите всичко това на снимките, ще видите и захвърлените върху къпината метли, с които трябва да се чисти, а не да се замърсява. Пълна безотговорност! Ето как точно изглежда всичко в парка и споменатата къща.

 

3 коментара

  1. Минавам през този парк периодично и последните пъти ми направи много неприятно впечатление как е свършена работата по окосяването на тревите и къпината в самата гора. Окосено е само по петдесетина сантиметра от двете страни на алеята и двете пейки, които са там. Всичко останало е потънало в буйна растителност. Колко ли време трябва да мине, за да започнат тези хора, да си вършат работата така както трябва!?

  2. Pingback: Габрово се разкрасява! | Габрово

  3. Вече може да се каже, че в този парк се случва нещо хубаво. Благодарение на започналия там ремонт, вече са изрязани всички трънаци и къпини. Повече тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.