• Социални медии

Ремонти и чиновници!

    Властта е наша – ние ще управляваме, изрече един Гербер. Да ви напомня един позабравен лозунг: „Вся власть Советам!“. Мислех, че вече сме го преживяли – уви не! И се започна едно управление! Ние ще градим Габрово! И се започнаха едни строежи с едни темпове, само и само да се докаже и покаже, че се прави нещо. За 70 дни трябваше да се свърши единия тротоар на моста „Игото“. Ремонтът продължава вече повече от 150 дни. Чиновниците, като фокусници, винаги вадят от ръкавите си причини за несвършената работа, но не знам дали ще дойде ден да извадят и начини за свършване на работата. Нахалство беше, че заявяваха, че всичко е в график и под контрол.

    „Съзаклятие“ бе замръзен, макар, че трябваше да приключи за 90 дни. Вярно, работиха три месеца, без да стигнат до никъде и се оказа, че има проектна грешка!!! Чакам някой специалист да ми обясни как е възможно, проект отлежавал 4-5 години, приеман от комисии, с фирма изпълнител и независим строителен надзор, да започне с проектна грешка? Какво да мисля за професионалните качества на тези служители! И тук не говоря за неудобството, което изпитват пешеходци и шофьори. Говоря ви за отговорност и стопанственост (нещо непознато в България).

В нормалния свят питат:

  1. Кой е виновен?
  2. Наказан ли е и как?
  3. Ще има ли оставки?

    Тук ще прибавя още един въпрос:

    Къде са парите и ако има такива, ще стигнат ли за доизграждането на проекта?

    Ако това беше генералната репетиция за многострадалния воден проект – Боже пази Габрово!

    В откровен разговор, един млад габровец, представител на Общински съвет, изрече една крилата фраза: „Габрово от град на хумора и сатирата стана град за хумор и сатира“. Прав е и не мога да се сърдя. Само не разбирам защо се бутат да управляват!

    Към поместеното стихотворение ще допълня един стих и дано авторът няма нищо против.

Чиновници многобройни

днес наричат се елит.

Но от грешки елитарни

стигнахме ний до фалит.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.