• Социални медии

Миене на улиците.

    Днес минах по централните улици и о, каква радост, мият „Брянска“. Две цистерни мият и още няколко чакат да се включат веднага, когато на тези им свърши водата. Похвално, прави се нещо за чистотата. То радост, то похвално, но така ли се прави? В 10 часа, в работен ден, на основна пътна артерия, без по никакъв начин да се пренасочва движението или въобще да се регулира допълнително. Не че имаше задръстване, но си минават много коли, които биват опръскани с вода и пясък. Пешеходците се чудят от къде да преминат, за да не бъдат случайно „окъпани“. Отделно, така ли се прави? Мият сега и набиват пясък по тротоарите, предпазната ограда към ниския тротоар и в градинката, от другата страна на пътя. Добре, събран е преди това пясъка, на грубо, с това съм съгласен. Е не трябвали след това да се изчистят тротоарите? Хубаво, няма специална техника за почистването им, сметете пясъка от тях на пътя, нека след това веднага мине машината с четките, която е като прахосмукачка и да събере всичко това. Чак тогава, ако има нужда, пускайте да се мие. Няма и такава читава машина ли? Добре де, защо тогава сте там, тези, които сте отговорни за почистването и получавате заплати заради това, че ходите на работа. Да, точно заради това, че ходите на работа, а не защото вършите някаква такава! Ако не можете да осигурите пари за такива машини, то тогава освободете местата си за хора, които са достатъчно образовани и имат желание да го направят! Защото съм сигурен, че има начин да се свърши всичко както трябва.
    Има вятър днес, случва се. Интересно става при вятър, летят всякакви боклуци и се събират на места, където вятъра ги завихря. Може пък това да е от помощ за утре, поне ще са събрани на определени места ( шегувам се разбира се ). Вятъра вдига и едни „чудни“ облаци от прах по бул. „Могильов“. Там вече е метено! Хората затварят очи и се обръщат с гръб, за да се предпазят. На центъра по „Николаевска“ в района между ДСК и паметника на Ран Босилек става същото нещо, на няколко пъти ми се наложи, по същия начин, да се предпазвам от идващия срещу мен облак от прах. А тази улица, от наблюдението ми от преди няколко дена, е вече дори измита! Качествено изглежда е извършено.
    Попадам в началото на ул. „Неофит Рилски“ и какво да видя, цистерна, и с маркуча смело мият. Пркирани коли по улицата, тези пък които искат да минат – не могат, чакат си. Но „най-хубавото“ е, че на тази улица изобщо не е правен опит да се събере преди това пясъка. А повярвайте ми, от него там има в изобилие. И какво сега, част от него го пращат по тротоарите, набивайки го във фасадите и вратите на сградите. Друга голяма част ще попадне в канавките и ще ги запуши окончателно, то и без това част от тях са запушени. И при следващия проливен дъжд пак ще си имаме езеро на улицата, тъй като скоро никой няма да мине да почисти канавките. Изобщо, чудесно се върши работа у нас, некачествено и безотговорно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.