• Социални медии

    RSS
    Follow by Email
    Facebook
    Twitter

За габровци!

В една малка Естония излезли да почистват над 50 000 доброволци. Денят преди почистването, регистрираните доброволци били около 10 000, но в определения ден излезли всички тези хора и само за около 5 часа, са събрали над 10 000 тона боклук. Тоест у нас да излязат над 270 хиляди човека да чистят. Нищо чудно, че в Естония са се организирали така добре. Била съм там и знам, че по автобусите им, може да си сверяваш часовника.Да видиш хвърлен фас или да си паркираш колата на тротоара е просто невъзможно. Та се учудвам, колко ли боклук трябва да съберем при нас, ако постигнем тяхната масовост и организираност.
За друго иде реч: Естония беше тотално под руско присъствие, дори официалния език бе руски. Това не ги смаза – те си останаха нация. На българина всичко му пречи и за всичко има оправдание. Тежи му още турско, бил експлоатиран при капитализма, социализма го направил мързелив, тъй като не бил оценяван правилно и нямал стимул. Настоящата псевдодемокрация, срещу която псува на чашка, ще го довърши. България била малка. Естония е още по-малка, но има народ с дух, а ние сме сдухани. И вечно чакаме някой да дойде да ни оправи дереджето.
Мисля, че ако дойдат естонците да ни почистят боклуците, ако дойдат японците да ни оправят земеделието, то България ще стане Швейцария на Балканите, банките и без друго ги имаме.
9 април! Да почистим България! Невъзможно, защото до вечерта ще бъде същото! На нас ни липсва контрол, култура и чувство за самоуважение.

Няколко места за почистване.

 

Един коментар

  1. Статията много ми хареса, а снимките са изключително подходящи! Навсякъде в града могат да се намерят такива „сметища“ за съжаление! Бих искала да знам какви са задълженията на общинските инспектори в това отношение? За полицията дори не питам, защото от месеци не съм срещала полицай, който да ходи пеша по улиците на града!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *