• Социални медии

Душата има форма на сърце

За любовта и жената – с усмивка

душата има форма на сърце

Изложба Душата има форма на сърце

През февруари и март – месеците, свързвани с любовта и жената – Музеят „Дом на хумора и сатирата” предлага на всички габровци и гости на града добро настроение за празниците с най-новата си изложба „Душата има форма на сърце”.

Тематичната колекция представя подбрани хумористични фотографии от музейния художествен фонд „Хумор на народите” – 66 творби на автори от 23 държави.

Фотографиите са дарявани през годините на Дома на хумора и сатирата след самостоятелни изложби на фотографите или след техни участия в организираните от Веселата къща фотоконкурси и в изданията на Международното биенале на хумора и сатирата в изкуствата. Много от изявените художници-фотографи са печелили награди и отличия в раздел „Фотография” на Биеналето – Клаудия Тадини от Швейцария (1977), Осман Азис Йесил от Турция (1981), Павел Щиха от Германия (1983), Aнатолий Горностаев и Николай Низов от Русия (1987), Сергей Пожарски от Украйна (1987), КохКок Хва от Малайзия (1987), Анатолий Виляховски от Русия (2003) и др. В изложбата преобладават фотографии на автори от Европа, но не липсват и такива от далечни страни като Иран, Южна Корея, Виетнам и Малайзия. България е представена с творби на Валентин Дончевски, Димитър Влаев, Иван Бошнаков и Снежина Козарева.

Черно-бели или цветни, фотографиите представят уловени мигове от ежедневието, в които хора и животни са дали израз на най-прекрасните чувства и емоции – любов, приятелство, обич, състрадание, радост от близостта с любимия човек, възторг от красотата на света около нас. И всичко това – поднесено с находчивост и прекрасно чувство за хумор, с усмивка и дяволито намигване към зрителя.

„Душата има форма на сърце” зарежда с добро настроение и още веднъж доказва, че „на любовта са всички възрасти покорни”. А каквато и форма да има душата, важното е тя да се подхранва непрекъснато с добри постъпки, сърдечни отношения, запомнящи се впечатления и много положителни емоции.

Изложбата вече посреща любопитни хора и влюбени души в зала 5 на Дома на хумора и може да се види до края на м. март.

Дарина Маринчевска

Музей „Дом на хумора и сатирата” – Габрово

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.